Μπήκαμε στο σπίτι της Mila Levinskaya


Μπήκαμε στο σπίτι της Mila Levinskaya

Η επικεφαλής του Κύπρο-ρωσικού επιχειρηματικού συνδέσμου Λεμεσού βρήκε τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο το σπίτι της

Ανάμεσα στα αμέτρητα ταξίδια της η επικεφαλής του Κυπρο-ρωσικού επιχερηματικού Συνδέσμου Λεμεσού, Mila Levinskaya, βρήκε τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο το σπίτι της. Σε εκείνο ένα απόγευμα διήγηθηκε στη δημοσιογράφο της "Madame Figaro Κύπρου" Τάνια Νεοκλέους όλα εκείνα τα μικρά θαύματα που την κάνουν κάθε μέρα να αισθάνεται ευλογημένη. 

"Ένα από τα πρώτα πράγµατα που µαθαίνω για τη Mila Levinskaya είναι το ενδιαφέρον πρότζεκτ που ξεκίνησε µόλις πέρσι το καλοκαίρι µε τίτλο Heart to Heart, µε σκοπό να φτιάξει σχολεία στη Μαδαγασκάρη. Οι αναζητήσεις µου στις σελίδες της στα social media µε οδηγούν στο συµπέρασµα πως πρόκειται για ένα άτοµο αρκετά δηµοφιλές. Έτσι αποφασίζω να µάθω περισσότερα για τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από το account Image by Mila. Οι προσδοκίες µου για το πρόσωπο που ετοιµάζοµαι να συναντήσω αποδεικνύονται πολύ λιγότερες από εκείνο που τελικά µου εκπέµπει η ίδια. Εκθαµβωτική στην όψη και γλυκοµίλητη, αυτό που τελικά µε κερδίζει είναι η διάθεσή της για ζωή και η θετική µατιά της απέναντι στα πράγµατα. Και έτσι ένα απόγευµα µετά τη βροχή, στον δεύτερο όροφο του µικρού, µα απόλυτα γουστόζικου διαµερίσµατός της στην περιοχή Πάνθεα της Λεµεσού, µε το µπαλκόνι να έχει θέα την πόλη από ψηλά και τη θάλασσα να απλώνεται µέχρι εκεί που φτάνει το µάτι µου, ακούω µε προσοχή τις όµορφες ιστορίες µιας γυναίκας που ξέρει πώς να χτίζει την εικόνα οποιουδήποτε και που όµως η ίδια δεν περιορίστηκε ποτέ στη δική της. "Η ζωή µου είναι γεµάτη από θαύµατα, πιθανόν γιατί κι εγώ η ίδια πιστεύω σ’ αυτά" ξεκινά να µου αφηγείται σε µια συνεχή ροή, καθώς η ώρα κυλάει ως δια µαγείας χωρίς να το καταλαβαίνω".

My (new) home
Στην Κύπρο µετακόµισα πριν από 16 χρόνια λόγω κάποιων αλλαγών που είχαν γίνει εκείνη την περίοδο στην επαγγελµατική και την προσωπική µου ζωή. Ζώντας εδώ όλο αυτό το διάστηµα, η Λεµεσός τα τελευταία έξι χρόνια έγινε µοιραία το σπίτι µου και αυτό το απολαµβάνω όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο. Το πιο εκπληκτικό και ευχάριστο πράγµα σε αυτήν την πόλη είναι η θάλασσά της µε ό,τι και αν αυτό περιλαµβάνει. Από τις πρωινές βόλτες στην παραλία και το κολύµπι µέχρι τη µυρωδιά και τον ήχο του κύµατος. Νιώθω κατασταλαγµένη που πλέον κατάφερα να φέρω σε αρµονία την προσωπική και την επαγγελµατική µου ζωή. Θα είµαι πάντα περήφανη για τη ρωσική καταγωγή µου, όπως πλέον αισθάνοµαι ότι η Κύπρος είναι τώρα το σπίτι µου.

Sweet memories
Από τα παιδικά µου χρόνια στη Ρωσία κρατώ πάντα µια γλυκιά ανάµνηση. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι µε δύο αδερφούς και τρεις αδερφές. Για τους γονείς µου, προτεραιότητα ήταν πάντα η εκπαίδευσή µας και έτσι όλη µου την παιδική και µαθητική ζωή την πέρασα απασχοληµένη µε διάφορες δραστηριότητες. Από το νηπιαγωγείο ασχολήθηκα εντατικά µε τη γυµναστική, στην οποία αφιέρωνα περίπου 4-6 ώρες την ηµέρα, ενώ παράλληλα παρακολουθούσα µαθήµατα πιάνου. Από τις πιο χαρακτηριστικές δραστηριότητες που κάναµε ως οικογένεια ήταν τα συχνά µας ταξίδια σε διάφορα, συναρπαστικά µέρη. Όλα αυτά µας έδεσαν ως οικογένεια και έτσι οπουδήποτε και να βρίσκοµαι στον κόσµο, η οικογένειά µου είναι πάντα στην καρδιά µου.

Look at her
Μεγάλωσα δίπλα σε µία µητέρα, η οποία αποτελεί την επιτοµή της κοµψότητας, όχι µόνο για µένα αλλά για κάθε έναν που τη γνωρίζει. Το άψογο στυλ της µε ενέπνευσε στο να κινηθώ επαγγελµατικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Έτσι απέκτησα πτυχία από το Centre of Image Consulting του Ηνωµένου Βασιλείου και το European Academy of Image. Επίσης παρακολούθησα µαθήµατα στο School of Fashion του Ρώσου ιστορικού µόδας Αλέξανδρου Βασίλιεφ. Όλα αυτά µε οδήγησαν στη δηµιουργία της εταιρείας µου Image by Mila. Είναι τόσο όµορφο για µένα να µοιράζοµαι την εµπειρία µου και να βοηθώ τον κόσµο να ενισχύει την εξωτερική του εικόνα και ταυτόχρονα να παρατηρώ πώς αυτό µεταφράζεται στην επαγγελµατική του σταδιοδροµία. Μια σωστή εικόνα είναι ο τρόπος για να πεις ποιος είσαι χωρίς να χρειάζεται να το επικοινωνήσεις προφορικώς. Τόσο ο λογαριασµός µου στο Instagram όσο και η ιστοσελίδα µου απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν στόχο να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να αξιοποιήσουν στο έπακρο κάθε δυνατότητά τους. 

Working girl
Το µυστικό, για να πετυχαίνεις σε οποιαδήποτε δουλειά, είναι να αρπάζεις τις ευκαιρίες, να αγαπάς αυτό που κάνεις και να εργάζεσαι σκληρά προκειµένου να επιτυγχάνεις κάθε φορά τους στόχους σου. Για µένα είναι πολύ µεγάλη τιµή και ταυτόχρονα µεγάλη ευθύνη το να εκπροσωπώ τα συµφέροντα της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας και της Ρωσικής Οµοσπονδίας µέσω του Κυπρο-Ρωσικού Επιχειρηµατικού Συνδέσµου Λεµεσού και των δραστηριοτήτων του που αποσκοπούν στην περαιτέρω ενίσχυση των διµερών οικονοµικών δεσµών και στη συνέχιση της επιχειρηµατικής και εµπορικής σχέσης. Ως άνθρωπος µού αρέσει να µαθαίνω συνέχεια καινούρια πράγµατα, να εξερευνώ νέους ορίζοντες και να θέτω ψηλούς στόχους.

It's all about fashion
Αναπόσπαστο µέρος της δουλειάς µου, αλλά και της προσωπικής µου ζωής, είναι και η ενασχόλησή µου µε τη µόδα, καθώς αποτελεί µία από τις µεγαλύτερές µου αγάπες. Μου αρέσει να είµαι πάντα ενηµερωµένη για τις νέες τάσεις και να γνωρίζω τις τελευταίες συλλογές των fashion designers που µε εµπνέουν. Μερικοί από αυτούς είναι η Ulyana Sergeenko, ο Oscar de la Renta και η Elizabeth Friedrich. Από την άλλη, αυτό που λέω πάντα είναι ότι σε αυτό που πρέπει να επενδύουµε πρωτίστως είναι στο να αναπτύσσουµε το προσωπικό µας στυλ, καθώς η µόδα αλλάζει γρήγορα.

The traveler
Τα ταξίδια είναι το πάθος µου. Νιώθω τυχερή που κατάφερα µέχρι στιγµής να ταξιδέψω σε περισσότερες από 50 χώρες στη ζωή µου. Μέσα από αυτά είχα την ευκαιρία να γνωρίσω κόσµους εκ διαµέτρου αντίθετους µεταξύ τους. Τοπία τόσο διαφορετικά και τόσο ενδιαφέροντα. Έφτασα σε µέρη 100 µέτρα κάτω από τη θάλασσα και ανέβηκα κορυφές 6.000 µέτρων. Αυτό µε βοήθησε να ανοίξω το πνεύµα µου και να συναντήσω ανθρώπους τόσο διαφορετικούς µεταξύ τους, από τους οποίους είχα κάθε φορά να µάθω κάτι καινούριο. Τα ταξίδια µε εµπνέουν και µε γεµίζουν µε ευτυχία κάθε φορά που επιστρέφω πίσω στην αγαπηµένη µου Κύπρο.

Στην κορυφή
Η στιγµή που ένιωσα περισσότερο ζωντανή από ποτέ ήταν όταν κατάφερα να ανέβω στο υψηλότερο σηµείο της Αφρικής, το Κιλιµάντζαρο, σε ύψος σχεδόν 6.000 µέτρων. Ήταν η στιγµή στη ζωή µου που ένιωσα ότι µπορώ να κατακτήσω τον κόσµο. Ήταν µια απόφαση της τελευταίας στιγµής σε µια περίοδο που πνευµατικά και σωµατικά ήµουν εντελώς απροετοίµαστη. Βρέθηκα σε ακραίες καιρικές συνθήκες και οι πιθανότητές µου να τα καταφέρω ήταν σχεδόν µηδενικές. Επιπλέον, είχα να αναµετρηθώ και µε έναν µεγάλο φόβο, καθώς αρκετά χρόνια πριν ένας τραυµατισµός στη σπονδυλική στήλη που είχα από µια εξόρµηση στο βουνό µού είχε αφήσει για µεγάλο διάστηµα µια αναπηρία. Μετά από εκείνη την εµπειρία απέφευγα να βρίσκοµαι στα βουνά, πόσο µάλλον να πάρω την απόφαση να σκαρφαλώσω. Ωστόσο, η ισχυρή πίστη, η εσωτερική δύναµη και η επιθυµία να είµαι δίπλα στην αδελφή µου, η οποία επίσης συµµετείχε στο ταξίδι, µε έκαναν να ξεπεράσω κάθε φόβο και να ολοκληρώσω την αποστολή µου µε επιτυχία.

Κοντά στον άνθρωπο
Όπως είπε και η Μητέρα Τερέζα «∆εν υπάρχει µεγαλύτερη χαρά, από τη χαρά της προσφοράς». Νιώθω πραγµατικά ευλογηµένη που µέσα από τις µη κερδοσκοπικές µου δραστηριότητες µπορώ να συνδράµω έστω και στο ελάχιστο στο να βελτιώνεται η ζωή συνανθρώπων µου λιγότερο τυχερών. Σε αυτό το πλαίσιο, γεννήθηκε και το πρότζεκτ µου Heart to Heart, το οποίο έχει ως αποστολή του την ευαισθητοποίηση του κόσµου για τη ζωή στη Μαδαγασκάρη, όπου η πλειοψηφία του πληθυσµού ζει ακόµη και σήµερα σε συνθήκες φτώχειας. Πρωταρχικοί στόχοι είναι η πρόσβαση σε καθαρό νερό για όλους µέσα από την κατασκευή πηγαδιών, αλλά και η ποιοτική εκπαίδευση µε την κατασκευή δηµοτικού και γυµνασίου.

Positive vibes
Πάντα βλέπω τη θετική πλευρά των πραγµάτων, ακόµη και όταν έχω να αντιµετωπίσω δύσκολες ή δυσάρεστες καταστάσεις, ενώ βάζω συνέχεια µικρούς και µεγάλους στόχους. Ο πιο σηµαντικός µου στόχος, όµως, είναι να γίνω εγώ η καλύτερη εκδοχή του εαυτού µου και να εµπνεύσω όσο περισσότερο κόσµο µπορώ να ακολουθήσει τον δικό µου τρόπο ζωής. Στη ζωή µου βρέθηκα αντιµέτωπη µε πολλές προκλήσεις. Όταν για ένα διάστηµα ήµουν ανάπηρη, εκτίµησα την ευτυχία που σου προσφέρει η δυνατότητα να περπατάς. Όταν ταξίδεψα στην Αφρική και κοίταξα στα µάτια τα διψασµένα παιδιά, εκτίµησα τι σηµαίνει να έχεις καθαρό νερό. Όταν έκανα αναρρίχηση στο Κιλιµάντζαρο σε ακραίες καιρικές συνθήκες, κατάλαβα πόσο σηµαντικό είναι να έχεις στεγνά και ζεστά ρούχα. Για µένα η ευτυχία ξεκινά πρώτα απ’ όλα από την εκτίµηση, την ευγνωµοσύνη και την απόλαυση των µικρών και απλών πραγµάτων, που συνήθως θεωρούµε δεδοµένα. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ∆ΗΣ / STYLING: ΕΛΛΗ ΑΡΓΥΡΙ∆ΟΥ / ΜΑΚΙΓΙΑΖ: AREVIK KHACHATRYAN / ΜΑΛΛΙΑ: ΣΤΡΑΤΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ

Tags mila Levinskaya


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1308 s (227 Queries.) // Parse time: 1.4914 s // Total time: 3.6222 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X