Φτιάξε πασχαλινή κοτόσουπα με αυγολέμονο όπως ο Λευτέρης Λαζάρου!


Φτιάξε πασχαλινή κοτόσουπα με αυγολέμονο όπως ο Λευτέρης Λαζάρου!

Από μικρά παιδιά, η αγαπημένη μας πασχαλινή ανάμνηση είναι η κοτόσουπα μ\' αυγολέμονο στο σπίτι της γιαγιάς μετά την Ανάσταση.

Γι’ αυτό συνεχίζουμε την παράδοση κάθε χρόνο, και φέτος την φτιάχνουμε με συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου με ολόφρεσκα προϊόντα που θα βρούμε στα Lidl!

 

 

Τι θα χρειαστείς
•    3 λίτρα νερό
•    500 g πόδι κοτόπουλου, ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε λωρίδες
•    2 φύλλα δάφνης
•    200 g ρύζι καρολίνα
•    3 αυγά
•    60 g χυμός λεμονιού
•    15 g αλάτι
•    2 g πιπέρι
•    λίγο ελαιόλαδο

Προετοιμασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, το κοτόπουλο, τα φύλλα δάφνης και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά. Ξαφρίζετε τακτικά τον ζωμό από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα.

Στη συνέχεια, ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.

Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά.

Όσο αφήνετε τη σούπα να κρυώσει, ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μαζί με τον χυμό λεμονιού. Με μια κουτάλα ρίχνετε σταδιακά λίγο-λίγο από τον ζωμό της σούπας μέσα στα αυγά και τα ανακατεύετε με ένα σύρμα.

Ο λόγος που το κάνετε αυτό είναι για να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά και να μην κόψουν. Ρίχνετε στη συνέχεια το περιεχόμενο του μπολ (το αυγολέμονο που ανακατέψατε με τον ζωμό της σούπας) μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Το βάζετε στη φωτιά να πάρει μια βράση και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Τέλος, ρίχνετε το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύετε.

Σερβίρετε σε ένα πιάτο τη σούπα και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Σε πολλές συνταγές αλλάζει ο τρόπος παρασκευής για να μειωθεί ο βαθμός δυσκολίας ή προστίθεται κάποιο υλικό για να δώσουμε ένταση στο φαγητό.

Bρείτε την πιο πάνω συνταγή αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες συνταγές για να εντυπωσιάζετε τους καλεσμένους σας σε κάθε φάση στο www.lidl.com.cy

Tags Lidl, κοτοσουπα, Λευτέρης Λαζάρου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0262 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3509 s // Total time: 2.3771 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X