Το Veramànd Studio παρουσιάζει τη Susannah Tresilian


Το Veramànd Studio παρουσιάζει τη Susannah Tresilian

Όλες οι πληροφορίες.

Στα εργαστήρια “Directing Young Theatre | Σκηνοθετώντας το Νεανικό Θέατρο” και “Directing International Theatre| Σκηνοθετώντας τη Διεθνή Δραματουργία” και την πλατφόρμα ανοιχτών συζητήσεων FrEE RIDE με θέμα “Theatre in a Recession |Θέατρο και Ύφεση”.
Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, VERAMàND STUDIO

Στην Κύπρο γνωρίσαμε τη δουλειά της Σουζάνα το 2011 από τη Νεανική Σκηνή του ΘΟΚ. Το εγχείρημα γνωστό και ως Θέατρο Βαλίτσα ταξίδεψε το έργο του Χόλγκερ Σιόμπερ, «Η μητέρα μου η Μήδεια», σε γυμνάσια και λύκεια όλου του νησιού με ιδιαίτερη επιτυχία, χάρη στην άμεση επικοινωνία που εξασφάλισε με το εφηβικό κοινό.
[i] Στο πρώτο εργαστήρι, Directing Young Theatre | Σκηνοθετώντας το Νεανικό Θέατρο, η Βρετανίδα σκηνοθέτις εφοδιάζει εκπαιδευτικούς, σκηνοθέτες και κάθε είδους συντελεστές του Νεανικού Θεάτρου με μεθοδολογικά εργαλεία απαραίτητα για τη σκηνοθεσία έργων με νέους. Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, VERAMàND STUDIO, 10:00-12:30.
[ii] Στο εργαστήρι Directing International Theatre| Σκηνοθετώντας τη  Διεθνή Δραματουργία, η Σουζάνα εισηγείται σύγχρονους τρόπους ανάλυσης και δημιουργικής σύνθεσης έργων που ανήκουν στη διεθνή δραματουργία. Παρουσιάζει επίσης έργα που ξεχώρισαν την τελευταία χρονιά στη Μεγάλη Βρετανία και τους λόγους που τα οδήγησαν στην επιτυχία ή την αποτυχία. Ιδανικό για σκηνοθέτες, ερμηνευτές, δραματουργούς και κάθε καλλιτέχνη που μελετά και παρουσιάζει έργα από άλλες χώρες, το εργαστήρι καλλιεργεί την κριτική ματιά και  τις διαδικασίες επεξεργασίας διαφορετικών  χαρακτηριστικών.  Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, VERAMàND STUDIO, 16:00-19:00.
[iii] Για την πλατφόρμα ανοιχτών συζητήσεων FrEE RIDE, η Σουζάνα διαλέγει να συζητήσει για τις εξελίξεις που φέρνει στο θέατρο η οικονομική ύφεση. Ποιες τάσεις έχουν ενισχυθεί και πως τις υλοποιούν οι συνάδελφοι μας στην Αγγλία; Τι συμβαίνει στον τόπο μας; Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι, για αυτό εξασφαλίστε τη θέση σας έγκαιρα. Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί μόνο σε όσους κάνουν την προκράτηση. 

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά με δυνατότητα μετάφρασης στα ελληνικά. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες. Ακολουθούν πληροφορίες για την καλεσμένη και τα εργαστήρια.

Λίγα λόγια για τη Susannah Tresilian
Σκηνοθέτης, Performer, Καλλιτέχνης Μουσικού Θεάτρου
Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Envision Theatre από το 2002, η Susannah, έχει εργαστεί με βάση τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία, με εξειδίκευση στη μελέτη και τη διερεύνηση του διεθνούς θεάτρου.
Το 2008 εργάστηκε επιπλέον στη Γαλλία, την Κροατία και τη Νορβηγία ως βοηθός σκηνοθέτις με επιχορήγηση από τους οργανισμούς ACE και ETC. Ήταν στη λίστα των επικρατέστερων για την υποτροφία Leverhulme Bursary του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας για ανερχόμενους σκηνοθέτες θεάτρου το 2010. Το 2011 εργάστηκε ως Associate Director για το πρόγραμμα fringe του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Θεάτρου του Nottingham Playhouse (NEAT 2011) και σκηνοθέτησε το έργο «Η Μητέρα μου η Μήδεια» για την Εφηβική Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου / Θέατρο Βαλίτσα.
Πρόσφατα της ανατέθηκε η θέση της Associate Director στο Ensemble Théâtral Européen στο Παρίσι. Το καλοκαίρι η Susannah σκηνοθέτησε το ποιητικό δράμα «Golden Fables 2012» για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα στο Lincolnshire, το οποίο παρουσιάστηκε στα φεστιβάλ SO και Latitude.
Info: www.susannahtresilian.com

Πληροφορίες για το εργαστήρι:
Directing Young Theatre | Σκηνοθετώντας το Νεανικό Θέατρο
Πότε: Σάββατο 16 Μαρτίου, 10:00-12:30.
Κόστος:
€55 - κανονικό: πληρωμή στην είσοδο την μέρα του σεμιναρίου
€45 - προπληρωμή: μέχρι την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 8μμ
€45 - μειωμένο: ειδικά για φοιτητές, ανέργους, με επίδειξη της κάρτας τους.
€20 - ειδικό: για μαθητές του Veramànd Studio
Κρατήσεις στο τηλ. 70.000.625, Καθημερινά 11πμ - 8μμ.

Πληροφορίες για το εργαστήρι:
Directing International Theatre| Σκηνοθετώντας τη  Διεθνή Δραματουργία
Πότε: Σάββατο 16 Μαρτίου, 16:00-19:00.
Κόστος:
€65 - κανονικό: πληρωμή στην είσοδο την μέρα του σεμιναρίου
€55 - προπληρωμή: μέχρι την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 8μμ
€55 - μειωμένο: ειδικά για φοιτητές, ανέργους, με επίδειξη της κάρτας τους.
€20 - ειδικό: για μαθητές του Veramànd Studio
Κρατήσεις στο τηλ. 70.000.625, Καθημερινά 11πμ - 8μμ.

Πληροφορίες για τη πλατφόμα ανοιχτών συζητήσεων:
FrEE RIDE - Susannah Tresilian:  Theatre in a Recession |Θέατρο και Ύφεση.
Πότε: Σάββατο 16 Μαρτίου 2013.
Χωρίς κανένα κόστος συμμετοχής.
Η τοποθεσία και ακριβής ώρα ανακοινώνεται μόνο σε όσους κρατήσουν θέσεις.
Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 70.000.625, Καθημερινά 11πμ - 8μμ.

Tags veramand studio, Susannah Tresilian


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5855 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2302 s // Total time: 2.8158 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X