8 συμβουλές για να οργανώσετε το τέλειο baby shower


8 συμβουλές για να οργανώσετε το τέλειο baby shower

Πώς θα διοργανώσετε το τέλειο πάρτι για τη μέλλουσα μαμά...

Το baby shower είναι ένα πάρτι αυστηρά για γυναίκες και σκοπό έχει να εορτασθεί ο ερχομός ενός μωρού. Γίνεται μετά τον 7ο μήνα εγκυμοσύνης, διοργανώνεται από τις φίλες της μαμάς ή καλύτερα από τη νονά και οι καλεσμένοι φέρνουν τα πρώτα δώρα του μωρού.

1. Καλεσμένοι

Προσδιορίστε τον αριθμό των καλεσμένων κατόπιν συνεννόησης με την μέλλουσα μαμά. Θα είναι σε στενό οικογενειακό κύκλο, μόνο φίλοι ή και κάποιοι συνάδελφοι; Ξεκινήστε τηλεφωνήματα, προσκλήσεις και e-mails. Αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει σημαντικά στη συνέχεια για να καθορίσετε τον προϋπολογισμό, το μέρος και το μενού.  

2. Τοποθεσία

Αν η λίστα των καλεσμένων σας είναι μικρή, μπορείτε να κάνετε το πάρτι στο σπίτι ή αν το επιτρέπει ο καιρός στην αυλή ή στη βεράντα. Εάν πάλι οι καλεσμένοι είναι πιο πολύ και ο προϋπολογισμός σας το επιτρέπει μπορείτε να κλείσετε ένα εστιατόριο ή να το κάνετε σε ένα καφέ. Μια άλλη εξίσου καλή ιδέα είναι σε πάρκο ή κοντά στη θάλασσα εάν το επιτρέπει ο καιρός και η θερμοκρασία.

3. Μενού

Συνήθως τα baby showers γίνονται το απόγευμα οπότε το μενού πρέπει να είναι ελαφριά σνακ και γλυκίσματα μαζί με τσάι, καφέ ή άλλα δροσιστικά ροφήματα. Επιλέξτε κρύα σάντουιτς, finger food και dispenser με χυμούς και φρέσκα λεμονάδα.

4. Τούρτα

Η τούρτα είναι η πρωταγωνίστρια του τραπεζιού σε κάθε baby shower. Αν γνωρίζετε το φύλλο του μωρού θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το θέμα αλλά και το χρώμα, εάν όμως δεν γνωρίζετε προτιμήστε κάτι σε ουδέτερα χρώματα όπως το γκρι ή το κίτρινο.

5. Στολισμός μπουφέ

Αφήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και συνθέστε έναν απίστευτο μπουφέ με γιρλάντες, μπαλόνια και φωτάκια. Για χαρακτήρα και ιδιαιτερότητα στο πάρτι επιλέξτε ένα θέμα που παράλληλα θα σας κατευθύνει και θα δώσει και στυλ..

6. Παιχνίδια

Όλα για τη μαμά. Ετοιμάστε μια λίστα ερωτήσεων για τη μέλλουσα μαμά και βάλτε κόσμο να λέει δυνατά τις απαντήσεις. 

Παιχνίδια με πάνες! Ζεστάνετε μπάρες ζαχαρωτών στο φούρνο μικροκυμάτων και αλείψτε την κολλώδη ουσία σε μια πάνα, σημειώνοντας ποια μπάρα αντιστοιχεί σε κάθε πάνα. Βάλτε τους καλεσμένους να μυρίσουν την κάθε πάνα και να μαντέψουν σωστά τη μπάρα ζαχαρωτού. 

Ζωηρά παιχνίδια. Βάλτε τους όλους σε κίνηση με ένα παιχνίδι υψηλής ενέργειας. Παίξτε Twister, φορώντας μπαλόνια για μωρά! Ζητήστε από τους καλεσμένους σας να βάλουν μπαλόνια κάτω από τις μπλούζες τους ώστε να θυμίζουν “μωρά” και να παίξουν το ξεκαρδιστικό παιχνίδι Twister. Μπορείτε μάλιστα να δώσετε έπαθλο στον καλεσμένο που θα πετύχει την πιο πρωτότυπη πόζα ή σε αυτόν που θα καταφέρει να συγκρατήσει τα περισσότερα μπαλόνια κάτω από μια μπλούζα. 

Παιχνίδια με ζώα. Διασκεδάστε, κάνοντας ένα test γνώσεων στους καλεσμένους σας σχετικά με τα μωρά των ζώων. Ονόματα των “μικρών” των ζώων. Κάντε μια λίστα 10-20 ζώων και ζητήστε από τους καλεσμένους σας να γράψουν πώς ονομάζεται το “μικρό” τους. Όταν όλοι τελειώσουν, διαβάστε δυνατά τις σωστές λέξεις και βάλτε τους καλεσμένους να βαθμολογηθούν. Δώστε ένα βραβείο στον καλεσμένο με το υψηλότερο σκορ. 

Παιχνίδια με λέξεις. Αποκαλύψτε τους λεξιπλάστες της παρέας. Αυτός που φτιάχνει ονόματα μωρών. Γράψτε τα ονόματα των γονιών και βάλτε ένα χρονόμετρο για πέντε με δέκα λεπτά. Ζητήστε από τους καλεσμένους να βρουν πόσα ονόματα μπορούν να φτιάξουν χρησιμοποιώντας τα γράμματα από τα ονόματα των γονιών. 

Παιχνίδια γονεϊκής προετοιμασίας. Δείτε ποιος από τους καλεσμένους σας έχει σούπερ γονεϊκές δυνάμεις. Σούπερ μαμά σε προπόνηση. Μαζέψτε ένα τηλέφωνο χωρίς καλώδιο, μια στοίβα κάλτσες μωρών και μερικές πάνες. Η υποψήφια σούπερ μαμά πρέπει να κρατήσει το τηλέφωνο ανάμεσα στο αυτί και τον ώμο της, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να διπλώνει τις κάλτσες σωστά και να αλλάξει την πάνα του μωρού. Δεν μπορεί να ακουμπήσει κάτω το τηλέφωνο. Χρονομετρήστε την κάθε καλεσμένη και δείτε πόσο χρόνο χρειάζεται να ολοκληρώσει τις δουλειές-δεν επιτρέπονται λάθη, φυσικά! 

Παιχνίδια με μωρουδιακά ρούχα. Γίνετε δημιουργικοί και φτιάξτε κάτι όμορφο για το μωρό που θα έρθει. Διακοσμήστε το φορμάκι. Θα χρειαστείτε ένα σκέτο άσπρο φορμάκι για κάθε καλεσμένο του εορταστικού “Baby Shower”, συν κάποιους μαρκαδόρους ή μη τοξικές μπογιές για υφάσματα. Ενώ η μαμά ξεκουράζεται στο διπλανό δωμάτιο, ζητήστε από κάθε καλεσμένο να διακοσμήσει ένα φορμάκι για το μωρό που θα έρθει. Ζητήστε από τη μέλλουσα μαμά να μαντέψει ποιος καλεσμένος διακόσμησε το κάθε φορμάκι.

7. Δωράκια

Δείξτε την εκτίμηση σας στους καλεσμένους προσφέροντας τους ένα συμβολικό δωράκι στο τέλος του πάρτι. Με αυτό τον τρόπο θα δείξετε την εκτίμησή σας για την παρουσία τους στο baby shower. Επιλέξτε δωράκια περιποίησης όπως σαπουνάκια αρωματικά, σακουλάκια με άλατα μπάνιου ή σοκολατάκια, muffins ή cupcakes και τοποθετήστε τα σε χαριτωμένα σακουλάκια.

8. Μουσική και φωτογραφίες

Για το κλείσιμο, σας προτείνουμε χαλαρή μουσική και να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες για το ζευγάρι και το μωράκι!

Tags baby shower, οργανωση, παιδι, γονεις, νονα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.7736 s (249 Queries.) // Parse time: 0.5068 s // Total time: 2.2803 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X