4 απλά βήματα για να κόψετε τη ζάχαρη


4 απλά βήματα για να κόψετε τη ζάχαρη

Πώς να κόψετε τη ζάχαρη και τι θα κερδίσετε με αυτό;

Θέλετε να κόψετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας; Δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα τέσσερα απλά βήματα!

Όταν αποφασίσουμε να κόψουμε τη ζάχαρη, δεν μπορούμε να το κάνουμε ξαφνικά γιατί θα νιώσουμε πονοκέφαλο, άγχος και αλλαγές στη διάθεση.

H όλη διαδικασία πρέπει να γίνει σταδιακά μιας και οι αργές αλλαγές τείνουν να διαρκούν περισσότερο, όμως τα αποτελέσματα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στον χρόνο και θα είναι μεγαλύτερα.

Κόβοντας τη ζάχαρη κερδίζετε πολλά και στον τομέα της εμφάνισής σας: πιο αδύνατο σώμα, λιγότερες ρυτίδες. Οι κακοί υδατάνθρακες της ζάχαρης δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να μετατρέπονται άμεσα σε λίπος και να σας παχαίνουν επικίνδυνα, ενώ ανεβάζουν τις γλυκοτοξίνες, που είναι υπεύθυνες για την καταστροφή του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Διαβάστε τα παρακάτω βήματα, ακολουθήστε τα και δείτε το σώμα σας να αλλάζει.

Βήμα 1ο: Πείτε αντίο στα αναψυκτικά

Όλα τα κρύα ροφήματα περιλαμβάνουν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης από την προτεινόμενη συνολικά ή από αυτή που μπορεί να έχετε στο μυαλό σας. Άλλη μια κατηγορία που είναι γεμάτη ζάχαρη είναι τα αρτοποιήματα και τα γλυκά με επεξεργασμένο αλεύρι. Είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που κόβουμε, γιατί είναι εύκολο να αναγνωρίσουμε τη ζάχαρη.

Βήμα 2ο: Φτιάξτε ένα συρτάρι με λιχουδιές

Αν δεν θέλει να ακολουθήσει η υπόλοιπη οικογένεια, μπορείτε να συγκεντρώσετε όλες τις λιχουδιές σε ένα συρτάρι ώστε να μην τις βλέπετε κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο ή τα μεγάλα ντουλάπια. Όταν δεν είναι σε εμφανές σημείο, δεν τα καταναλώνουμε τόσο εύκολα. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να πείτε στη μητέρα σας/αγόρι σας να κρύψει τις εν λόγω λιχουδιές σε σημείο που δεν γνωρίζετε. Κάπως έτσι, δύσκολα θα μπείτε στη διαδικασία να ψάχνετε μέσα στο σπίτι για μια γλυκιά γεύση.

Βήμα 3ο: Πείτε "ναι" στην πρωτεΐνη και τα καλά λίπη

Εάν κόψετε τη ζάχαρη, θα τρώτε περισσότερο ελαιόλαδο, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, αλλά και πρωτεΐνη (αυγά, γαλοπούλα και λαχανικά). Και οι δύο κατηγορίες μας χαρίζουν ενέργεια και ικανοποιούν την πείνα. Συνδυάστε τις σε ένα υγιεινό πρωινό με αυγά και αβοκάντο.

Βήμα 4ο: Προσθέστε μπαχαρικά

Η κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το κάρδαμο μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη στον καφέ και να δώσουν μια πικάντικη πινελιά. Προσοχή, όχι όλα μαζί και όχι σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

Ένα άτομο, κατά μέσο όρο, καταναλώνει 22 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καθημερινά, ποσότητα που είναι 3 φορές μεγαλύτερη από την προτεινόμενη. Η ζάχαρη όμως μπορεί να είναι επιβλαβής, περισσότερο από όσο νομίζαμε. Μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιακά νοσήματα. Είναι αρκετά δύσκολο να τη βγάλουμε οριστικά από τη ζωή μας, γιατί κρύβεται σε αρκετές τροφές. Όταν υφίσταται επεξεργασία, μπορεί να βρεθεί στο ψωμί, στην κέτσαπ, αλλά και στο μέλι.

Tags ζαχαρη, Διατροφή, υγεια, health, Δίαιτα, λίπος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1980 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4131 s // Total time: 3.6111 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X