7 θαλάσσια σπορ για καλλίγραμμo σώμα


7 θαλάσσια σπορ για καλλίγραμμo σώμα

Ο Fitness Personal Trainer, Σταύρος Πέτρου μας προτείνει επτά θαλάσσια σπορ που εκτός από διασκέδαση μας βοηθούν να γυμνάσουμε το σώμα μας.

Υποδεχόμαστε σιγά - σιγά το καλοκαίρι και οι εξορμήσεις στην θάλασσα ήδη έχουν ξεκινήσει, όχι μονό τα Σαββατοκύριακα άλλα και τις καθημερινές. Ως αποτέλεσμα θα έχουμε μειωμένες μέρες προπόνησης στα γυμναστήρια και για να μην μένουμε χωρίς γυμναστική θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε με κάποιο θαλάσσιο σπορ.

Τα πιο δημοφιλή σπορ στη θάλασσα που μπορούν να μας γυμνάσουν είναι τα ακόλουθα:

Surfing:

Κλασικό άθλημα που μυρίζει καλοκαίρι έχει καταλήξει να γίνει μανία για όλο και περισσότερο κόσμο. Πάρε την σανίδα σου, λίγο κερί, οπλίσου και ετοιμάσου να δαμάσεις τα κύματα με υπομονή.

Wind Surfing:

Είναι ο προπομπός του ιστιοφόρου και η διαφορά με το surfing είναι πως διαθέτει πανί και δεν βασανίζεσαι με τα κύματα άλλα με τον αέρα.

Water Skiing:

Το αρχαιότερο θαλάσσιο σπορ αποτελεί κυρίως γυναικεία ενασχόληση. Άθλημα μαγνήτης που αν δεν το έχεις με την ισορροπία, καλύτερα απόφυγε το. Αν δεν ασχολήθηκες ξανά θα ήταν προτιμότερο να κάνεις κάποια μαθήματα πρώτα και μετά να συνεχίσεις μόνος.

Wake Boarding:

Είναι ο συνδυασμός water skiing και surfing. Το επίπεδο δυσκολίας είναι αυξημένο σε αυτό το άθλημα και απαιτεί αρκετές φιγούρες για να το απολαύσεις. Το κύμα είναι απαραίτητο και δεν χρειάζεται ανησυχία για τον αέρα αφού τα απόνερα του σκάφους δημιουργούν τον ιδανικό κυματισμό.

Kite Boarding:

Η πιο καυτή τάση του καλοκαιριού, οπού αυτό το άθλημα συνδυάζει (wind surfing, waterskiing, wake boarding). Απαραίτητος εξοπλισμός είναι μια σανίδα με έναν αετό. Κρατώντας τα σχοινιά που ενώνουν την σανίδα αετό, μπορείς να εκμεταλλευτείς τον αέρα και τα κύματα δίνοντας το δικό σου θαλάσσιο show. 

Tubing:

Είναι το πιο light και παιχνιδιάρικο σπορ ακόμα και για μικρές ηλικίες. Επιβιβάζεσαι στις φουσκωτές σαμπρέλες και ξεκινάς την μάχη με τον οδηγό του σκάφους. Εκείνος προσπαθεί με κάθε ελιγμό του να σε ρίξει στην θάλασσα και εσύ να βγεις νικητής και σταθερός στην θέση σου μέχρι το τέλος της βόλτας. 

Hove Boarding:

Το νέο θαλάσσιο σπορ που είναι συνδυασμός του jet ski και surfing. Αποτελείται από νερό υψηλής πίεσης όπου σε ανεβάζει ψυχολογικά και κυριολεκτικά.

Απόλαυσε το καλοκαίρι και δάμασε τα κύματα.

Σταύρος Πέτρου

Fitness Personal Trainer

Instagram: profit_by_sp

Tags θαλασσια σπορ, γυμναστικη, άσκηση, υγεια, αθληση, water sport, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ, gym, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0453 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3634 s // Total time: 2.4087 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X