Είναι ασφαλές να βάφουμε τα μαλλιά στην εγκυμοσύνη;


Είναι ασφαλές να βάφουμε τα μαλλιά στην εγκυμοσύνη;

Συμβουλές για το βάψιμο των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης...

Το εάν πρέπει να βάφουμε τα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα ερώτημα που απασχολεί σχεδόν όλες τις εγκυμονούσες που βάφουν τα μαλλιά τους. 

Δυστυχώς, υπάρχουν πολύ λίγες μελέτες που να παρέχουν μια σαφή απάντηση σχετικά με το εάν είναι ασφαλές να βάφουμε τα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κατά γενική ομολογία, είναι πολύ μικρό το ποσοστό βαφής μαλλιών που απορροφάται από το δέρμα, πράγμα που καθιστά απίθανο το να βλάψει το μωρό. Εκτός από τις έρευνες, είναι γνωστό ότι οι γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες εκβάσεις και παρενέργειες.

Σύμφωνα με την οργάνωση OTIS (Organisation of Teratology Information Specialists), υπήρξαν μελέτες σε ζώα, με δόση 100 φορές μεγαλύτερη από ό, τι θα έπρεπε κανονικά να χρησιμοποιηθεί στον άνθρωπο, και δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές αλλαγές στην ανάπτυξη του εμβρύου. Αυτός και άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων και της ελάχιστης επαφής με το δέρμα κατά τη βαφή, το βάψιμο των μαλλιών είναι ασφαλές.

Αυτό που συνίσταται ως ασφαλέστερο μάλιστα, είναι οι ανταύγειες αντί για ένα χρώμα σε όλο το κεφάλι, γιατί αυτό θα μειώσει περαιτέρω την ποσότητα του προϊόντος που έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

Τι γίνεται με τις αναθυμιάσεις από τις βαφές μαλλιών;

Έγκυος ή όχι, οι αναθυμιάσεις από τα προϊόντα βαφής μαλλιών δεν είναι ευχάριστο να τις εισπνέετε και μερικές γυναίκες μάλιστα δεν τις αντέχουν καθόλου. Αυτό οφείλεται στη χρήση της αμμωνίας στη βαφή μαλλιών. Εάν μπορείτε, να επιλέξετε ένα καλά αεριζόμενο χώρο ή να ζητήσετε μια θέση στον πιο καλά αεριζόμενο χώρο του κομμωτηρίου. Ρωτήστε επίσης για τις βαφές που δεν περιέχουν αμμωνία. Είναι πιο ασφαλής επιλογή και κερδίζουν όλο και περισσότερο την αγορά βαφών.

Tips για το βάψιμο των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

  • Εάν "αντέχετε", περιμένετε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο πριν από το βάψιμο των μαλλιών σας. Μέχρι τότε, όλα τα σημαντικά αρχικά στάδια της ανάπτυξης του εμβρύου θα είναι πλήρεις. Επίσης, είναι πολύ καλύτερα να περιμένετε, αν πρόκειται να έχετε άγχος για το αποτέλεσμα.
  • Αν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας σε κομμωτήριο, να επιλέξετε ένα που να έχει καλά αεριζόμενους χώρους, ή τουλάχιστον να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε μια θέση κοντά στον πιο καλά αεριζόμενο χώρο του κομμωτηρίου.
  • Επιλέξτε μια βαφή μαλλιών που είναι χωρίς αμμωνία. Υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές βαφής χωρίς αμμωνία, για βάψιμο στο σπίτι και φυσικά στο κομμωτήριο. Ρωτήστε για περισσότερες λεπτομέρειες την κομμώτριά σας.
  • Επιλέξτε προϊόν βαφής μαλλιών από τη φυτική χέννα.
  • Εάν επιλέξετε να τα βάψετε στο σπίτι, φροντίστε να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται στο κουτί, αφαιρώντας το χρώμα κατά την καθορισμένη ώρα και όχι μετά.
  • Κάντε ένα patch test πρώτα, σε ένα μέρος των μαλλιών σας, για να ελέγξετε για τυχόν αντιδράσεις.
  • Να είστε βέβαιη ότι ξεπλύνατε πολύ καλά το χρώμα από το κεφάλι σας.
  • Φροντίστε να φοράτε γάντια όταν βάζετε το χρώμα στα μαλλιά σας
  • Μη βάφετε τα μαλλιά σας αρκετά συχνά, όσο μεγαλύτερο διάστημα έχουν μεταξύ τους οι δυο βαφές τόσο καλύτερα. 

Tags μαλλιά, Ομορφια, beauty, hair, εγκυμοσύνη, εγκυος, βαφή μαλλιών, ΒΑΦΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0065 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3535 s // Total time: 2.3600 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X