Έχω χειρουργηθεί πρόσφατα, πώς θα φροντίσω τις ουλές μου;


Έχω χειρουργηθεί πρόσφατα, πώς θα φροντίσω τις ουλές μου;

H Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου μας εξηγεί πώς να φροντίσουμε τις ουλές μας μετά από μια χειρουργική επέμβαση για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πολύ συχνά ακούμε πως το καλοκαίρι πρέπει να αποφεύγουμε τα χειρουργεία γιατί υπάρχει περίπτωση να μας μείνουν σημάδια από τις ουλές. Ποια είναι η αλήθεια και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να έχουμε καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα;

Είναι γεγονός πως οι μετεγχειρητικές ουλές χρειάζονται φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και πραγματικά ακόμη περισσότερο την περίοδο του καλοκαιριού.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι ουλές χρειάζονται ενυδάτωση για να διατηρούνται μαλακές. Αυτό θα γίνεται μέχρι ο ίδιος ο οργανισμός να μπορέσει να ανταποκριθεί και να ενυδατώσει ικανοποιητικά το καινούργιο δέρμα. Εκείνο που χρειάζεται είναι να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας, δίνοντας επιπλέον ενυδάτωση με τη εφαρμογή ενυδατικών κρεμών.

Ο ήλιος μπορεί να επηρεάσει τις καινούργιες μας ουλές με δύο τρόπους. Είτε κάνοντας το καινούργιο δέρμα που έχει δημιουργηθεί να μαυρίσει, μιας και είναι ευαίσθητο, με αποτέλεσμα να μαυρίσει πιο έντονα από το υπόλοιπο μας δέρμα δημιουργώντας τη γνωστή σε όλους πανάδα, ή ακόμη κάνοντας την ουλή πιο σκληρή, κόκκινη, με ευαισθησία και φαγούρα πολλές φορές. Γνωρίζουμε ακόμη πως  αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο τις «δύσκολες» όπως τις λέμε ώρες, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 15:00 το απόγευμα.

Τι πρέπει να κάνουμε; Φροντίζουμε την ενυδάτωση όπως τονίσαμε πιο πάνω βάζοντας αντηλιακά με την ίδια συνέπεια και φροντίδα όπως βάζουμε στο πρόσωπό μας.

Μπορούμε να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα όταν περάσουν 25 ημέρες από τη ημέρα του χειρουργείου, αλλά θα πρέπει να εφαρμόσουμε οπωσδήποτε αντηλιακό πριν ενώ μετά το μπάνιο πρέπει να κάνουμε ντους με γλυκό νερό και να βάλουμε την ενυδατική μας. Αποφεύγουμε να μένουμε πολλές ώρες με το αλμυρό νερό της θάλασσας.

Επίσης, στις καινούργιες ουλές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες αλοιφές οι οποίες βοηθούν στη δημιουργία καλής ουλής, δρώντας πάνω στη δημιουργία του κολλαγόνου. Αυτές οι κρέμες ή οι γέλες μπαίνουν συνήθως στις ουλές δύο φορές την ημέρα με ελαφρύ μασάζ.

Άρα ευχαριστηθούμε το καλοκαιράκι και τη θάλασσα με την σωστή συμπεριφορά απέναντι στις ουλές μας και τη χρησιμοποίηση των σωστών σκευασμάτων που θα μας δώσει ο γιατρός μας.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 00357 99657810

www.georgiaKoulermou.com

Instagram: dr.georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags ΟΥΛΕΣ, χειρουργειο, Ομορφια, Σώμα, πλαστικός χειρουργός, beauty, body, γεωργια κουλερμου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2632 s (248 Queries.) // Parse time: 0.3918 s // Total time: 2.6550 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X