Επτά συμβουλές για να κοιμηθεί το μωρό σας ήσυχο τα βράδια του καλοκαιριού


Επτά συμβουλές για να κοιμηθεί το μωρό σας ήσυχο τα βράδια του καλοκαιριού

Τι κάνουμε όταν η ζέστη δυσκολεύει τον ύπνο του μωρού τα βράδια;

Το καλοκαίρι είναι μία από τις αγαπημένες εποχές του χρόνου και η ημέρα ενδείκνυνται για ατελείωτα παιχνίδια και βόλτες. Το βράδυ ωστόσο, πολλές φορές η ζέστη δυσκολεύει τον ύπνο τόσο του μωρού μας όσο και τον δικό μας. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;

To mothersblog.gr μας δίνει ορισμένα tips που μπορούμε να εφαρμόσουμε και το μωρό μας να κοιμηθεί ήρεμο, χωρίς να ξυπνάει ιδρωμένο ή να στριφογυρίζει ανήσυχο στον ύπνο του. Αυτό φυσικά συνεπάγεται και ότι το δικό μας το βράδυ θα είναι πιο ήρεμο και ξέγνοιαστο.

Ακολουθείστε τις πιο κάτω συμβουλές:

  1. Δώστε προσοχή στα σεντόνια και στα πιτζαμάκια του. Πρέπει να είναι από λεπτό ύφασμα για να μην το ζεσταίνουν.
  2. Ανοίξτε λίγο το παράθυρο για να μπει αεράκι. Προσοχή μην το ανοίξετε τόσο ώστε να κάνει ρεύμα γιατί ενδέχεται το μωρό σας να κρυώσει. Η δροσιά που προκύπτει από το άνοιγμα του παραθύρου είναι πάντα καλύτερη από τη δροσιά του air-condition.
  3. Το καλοκαίρι, η ημέρα διαρκεί περισσότερο και αργεί να σκοτεινιάσει, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το μωρό σας να κοιμηθεί. Κλείστε τις κουρτίνες στο παιδικό δωμάτιο και δημιουργήστε το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορεί το μωρό σας να κοιμηθεί πιο εύκολα.
  4. Μετρήστε τη θερμοκρασία του δωματίου. Η ιδανική θερμοκρασία σύμφωνα με τους ειδικούς είναι 20-22°C, επομένως φροντίστε να τη διατηρήσετε σε αυτά τα επίπεδα.
  5. Κρατήστε κλειστές τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε το σπίτι δροσερό και ο βραδινός ύπνος θα είναι απολαυστικός.
  6. Δοκιμάστε ένα δροσερό μπανάκι πριν τον ύπνο. Θα το δροσίσει και θα το βοηθήσει να κοιμηθεί πιο εύκολα.
  7. Διατηρήστε το σύνηθες πρόγραμμα ύπνου του μωρού σας. Οι αλλαγές στο πρόγραμμά του ενδέχεται αν του προκαλέσουν ανησυχίες και εν τέλει να δυσκολεύετε περισσότερο να κοιμηθεί.

Tags υπνος μωρου, μωρο, παιδι, health, υγεια, καλοκαιρι, ύπνος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2092 s (251 Queries.) // Parse time: 0.5358 s // Total time: 2.7450 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X