Ενυδατική κρέμα και ορός: Πρέπει να τα χρησιμοποιούμε μαζί;


Ενυδατική κρέμα και ορός: Πρέπει να τα χρησιμοποιούμε μαζί;

Ο ρόλος τους στο skincare.

Στην προσπάθεια για αψεγάδιαστη, λαμπερή επιδερμίδα, δύο προϊόντα βρίσκονται συχνά στο επίκεντρο: οι ενυδατικές κρέμες και οι οροί. 


Ενώ και τα δύο είναι πολύ σημαντικά σε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, η κατανόηση των ρόλων τους και του τρόπου με τον οποίο μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται είναι το κλειδί για τη μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων τους. 
Ας δούμε όμως τι κάνει το κάθε προϊόν και αν πρέπει να τα χρησιμοποιείς πάντα μαζί.


Ο ρόλος των ορών
Οι οροί είναι ελαφριά, γρήγορα απορροφούμενα υγρά που είναι σχεδιασμένα με υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών. Έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν ισχυρά συστατικά απευθείας στο δέρμα, στοχεύοντας σε συγκεκριμένα προβλήματα, όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες, υπερμελάγχρωση και θαμπάδα. Λόγω της μικρότερης μοριακής δομής τους, οι οροί μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα, καθιστώντας τους ιδιαίτερα αποτελεσματικούς στην αντιμετώπιση στοχευμένων δερματικών προβλημάτων.

Ο ρόλος των ενυδατικών κρεμών
Οι ενυδατικές κρέμες, από την άλλη πλευρά, έχουν σχεδιαστεί κυρίως για να ενυδατώνουν και να σφραγίζουν την υγρασία στο δέρμα. Δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα στην επιφάνεια του δέρματος, αποτρέποντας την απώλεια νερού και διατηρώντας το δέρμα απαλό και ελαστικό. Οι ενυδατικές κρέμες μπορούν επίσης να παρέχουν πρόσθετα οφέλη, όπως αντιγήρανση, καταπραϋντική δράση και προστασία από τις περιβαλλοντικές βλάβες, ανάλογα με τη σύνθεσή τους.
 

Πρέπει να τα χρησιμοποιούμε μαζί;
Η σύντομη απάντηση είναι: εξαρτάται από τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και τους στόχους της περιποίησής σου. Δες όμως πιο κάτω πότε και γιατί μπορεί να επιλέξεις να τα χρησιμοποιήσεις και τα δύο:

Ενισχυμένη ενυδάτωση: Οι οροί μπορεί να περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ που τραβούν την υγρασία στο δέρμα. Ακολουθώντας μια ενυδατική κρέμα βοηθά να κλειδώσει αυτή η ενυδάτωση, δημιουργώντας ένα συνεργικό αποτέλεσμα που διατηρεί το δέρμα σας σφριγηλό και ενυδατωμένο.
 

Στοχευμένη θεραπεία: Εάν αντιμετωπίζεις συγκεκριμένες δερματικές ανησυχίες, όπως η ακμή, η μελάγχρωση ή οι λεπτές γραμμές, ένας ορός μπορεί να παρέχει συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά για να στοχεύσει σε αυτά τα ζητήματα. Στη συνέχεια, μια ενυδατική κρέμα συμβάλλει στη διατήρηση της συνολικής υγείας του δέρματός σου, εξασφαλίζοντας ότι παραμένει ενυδατωμένο και ανθεκτικό.
 

Τύπος δέρματος: Για τα άτομα με λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα, η χρήση ενός ελαφρού ορού ακολουθούμενου από μια μη κωμειογόνο ενυδατική κρέμα μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση χωρίς να φράξει τους πόρους. 
Οι ξηροί τύποι δέρματος, από την άλλη πλευρά, μπορεί να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την επιπλέον ώθηση ενυδάτωσης που παρέχουν και τα δύο προϊόντα.
 

Εποχικές αλλαγές: Κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών ή σε ξηρά κλίματα, το δέρμα σου μπορεί να χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση και προστασία που προέρχεται από το συνδυασμό ενός ορού και μιας ενυδατικής κρέμας. 
Σε πιο υγρές συνθήκες, μπορεί να διαπιστώσεις ότι ένας μόνο ορός είναι επαρκής κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η ενυδατική κρέμα προορίζεται για τη νύχτα.
 

Πώς να τα εφαρμόσεις
Αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις και τα δύο, ο γενικός κανόνας είναι να εφαρμόζεις πρώτα τον ορό σου και μετά την ενυδατική σου κρέμα. Αυτό επιτρέπει στον ορό να διεισδύσει βαθιά και να αποδώσει τα ενεργά συστατικά του πριν η ενυδατική κρέμα σφραγίσει τα πάντα.
 

Tags moisturising cream, serum, face, skincare, ομορφια, οροσ, κρεμα προσωπου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 2.4296 s (235 Queries.) // Parse time: 0.2566 s // Total time: 2.6862 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X