Γαβριέλλα Ζάρτηλα: Συνάντησε στην Κολομβία τον τελευταίο σωματοφύλακα του Pablo Escobar


Γαβριέλλα Ζάρτηλα: Συνάντησε στην Κολομβία τον τελευταίο σωματοφύλακα του Pablo Escobar

Όσα της είπε για τις τελευταίες ημέρες πριν τον θάνατο του διαβόητου εγκληματία.

Στην Κολομβία βρέθηκε για τις διακοπές του Πάσχα η δημοσιογράφος της εκπομπής «Πρωτοσέλιδο» Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μεταξύ των πόλεων που επισκέφθηκε ήταν και το Μεδεγίν, πατρίδα του διαβόητου βαρώνου ναρκωτικών Pablo Escobar που με τη δράση του έβαψε τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της χώρας. Πλέον η πόλη έχει αφήσει πίσω το κακόφημο παρελθόν της και από μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου μεταμορφώθηκε σε ένα από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της Λατινικής Αμερικής. 

Σε ένα από τα tour που έκανε η Κύπρια δημοσιογράφος συνάντησε τυχαία τον Jamie Aka Carieton. Ήταν ένας από τους δύο τελευταίους σωματοφύλακες του Pablo Escobar. Ήταν πολύ τυχερός αφού δούλευε με βάρδιες μαζί με τον  El Limón, τον σωματοφύλακα που σκότωσαν οι αστυνομικές αρχές την ημέρα που εντόπισαν τον Pablo Escobar. Ο El Limon ήταν ο μοναδικός σωματοφύλακας που ήταν μαζί του αφού ο Carieton είχε ρεπό εκείνες τις μέρες και γλίτωσε τον θάνατο.   

Ο Carieton αρχικά ήταν υπάλληλος και σωματοφύλακας του ξαδέρφου του βαρώνου ναρκωτικών του Gustavo de Jesús Gaviria. Όταν τον Αύγουστο του 1990 η αστυνομία εντόπισε τον Gustavo de Jesús Gaviria και τον σκότωσε ο Pablo Escobar πήρε τον Carieton ως σωματοφύλακα του. Μάλιστα ο Carieton όπως είπε στη Γαβριέλλα Ζάρτηλα έκρυβε τον Pablo Escobar στο σπίτι του 15 μέρες πριν τον εντοπίσουν οι αρχές και τον σκοτώσουν. 

«Η ζωή είναι ποιοτική όχι ποσοτική γιατί υπάρχει διαφορά να σου αρέσουν τα χρήματα και να είσαι άρρωστος για χρήμα» είπε και περιέγραψε μία ιστορία όταν μία ημέρα προσπαθούσαν να ξεφύγουν της αστυνομίας και ελικόπτερα έκαναν κύκλους από πάνω τους, Ήταν γεμάτοι χρήματα αλλά δεν μπορούσαν να αγοράσουν τίποτα. Έτσι τα χρήματα όπως τονίζει είναι άχρηστα αν δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις, εαν δεν μπορείς να τα απολαύσεις. Ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που η μαφία του έδωσε.

Πλέον ο Carieton βρίσκεται με ένα βανάκι στον τάφο του Pablo Escobar συνομιλεί με τουρίστες για όλα όσα έγιναν στο παρελθόν, δίνει συμβουλές αποτρέποντας όλους να μπουν στον κόσμο που ο ίδιος συμμετείχε και πουλάει ένα βιβλίο και σουβενίρ προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα και να σπουδάσει τις δύο του κόρες. Κανένας δεν γνωρίζει τι απέγιναν τα δισεκατομμύρια δολάρια του Pablo Escobar που υπήρχαν θαμμένα σε σπίτια, μέσα σε τοίχους αλλά και όπου αλλού θα μπορούσε να χωρέσει το ανθρώπινο μυαλό.

 

 

Tags ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ ΖΑΡΤΗΛΑ, PABLO ESCOBAR,


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 2.7423 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3160 s // Total time: 3.0583 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X