Μαρία Αριστοτέλους: Η Κύπρια πρωταθλήτρια σκίζει τον υπέρηχο έχοντας νικήσει τον καρκίνο


Μαρία Αριστοτέλους: Η Κύπρια πρωταθλήτρια σκίζει τον υπέρηχο έχοντας νικήσει τον καρκίνο

«Είμαι καθαρή. Τον νικήσαμε»

Η Κύπρια πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, Μαρία Αριστοτέλους, ανακοίνωσε πριν έξι μήνες πως διαγνώστηκε με καρκίνο στο 40 στάδιο. Η ίδια πάλεψε με την ασθένεια και με την βοήθεια των γιατρών στην Κύπρο αλλά και με μία τεράστια αγκαλιά που έλαβε από την οικογένεια της, τους φίλους της και χιλιάδες συμπατριώτες βγήκε νικήτρια.

Τα ευχάριστα νέα τα ανακοίνωσε χθες δημοσιεύοντας εικόνες όπου την βλέπουμε να σκίζει τον υπερήχο και να πανηγυρίζει που κέρδισε τον καρκίνο. «Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας, ούτε η κακιά αρρώστια. Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν. Τα ωραιότερα νέα. Είμαι καθαρή. Τον νικήσαμε. Η νίκη αυτή δεν ανήκει σε εμένα αλλά στην ιατρική. Τι κι αν ήταν 4ο στάδιο, τι κι αν ήταν επιθετικός, ο καρκίνος ως επι το πλείστον είναι ιάσιμος και δεν πρέπει να τρέμουμε στο άκουσμα αυτής της λέξης. Όταν είπα ότι ήμουν έτοιμη για ότι ακολουθήσει, σίγουρα μιλούσε η άγνοια κινδύνου που με διακατείχε. Δεν ήξερα τι εστί χημειοθεραπείες, τι σήμαινε ανοσοκαταστολή. Δεν φανταζόμουν καν τι ερχόταν. Ίσως να ήταν καλύτερα έτσι. Γιατί ο καρκίνος θέλει θάρρος και θράσος! Δεν έβλεπα τα δύσκολα που ήταν μπροστά μου ως βουνό. Εστίαζα στο παρόν και έλεγα πάμε βήμα βήμα και όλα θα γίνουν. Και πώς θα γινόταν αλλιώς; Αφού είχα δίπλα μου την καλύτερη ιατρική ομάδα του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, με επικεφαλή την ογκολόγο μου Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου. Όλοι τους συνέβαλαν ώστε αυτό το ταξίδι να είναι όσο πιο όμορφο γινόταν και σίγουρα με αίσιο τέλος. Το ραυδομυοσάρκωμα εμφανίζεται σε παιδάκια μέχρι 5 χρόνων.

Γιατί σε εμένα δεν είπα ΠΟΤΕ.. Αντιθέτως όταν ανέβαινα τον γολγοθά έλεγα ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ. Ευτυχώς που διάλεξε εμένα και όχι κάποιο παιδάκι. Δεν άντεχα στην ιδέα ότι θα περνούσε κάποιο βρέφος ή παιδί αυτή τη δοκιμασία! Και έλεγα αν μη τι άλλο ο κλήρος έπεσε σε εμένα. Στην περίπτωση μου, ο καρκίνος ήταν μεταστατικός.
Αυτό σημαίνει πώς μπορεί να επιστρέψει ανά πάσα στιγμή. Για τον λόγο αυτό θα ελέγχομαι τακτικά. Ο εχθρός είναι ύπουλος και επιθετικός αλλά τώρα ξέρει με ποιαν έχει μπλέξει. Άντε γειά» ήταν τα λόγια της.

 

 # ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 2.5925 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2886 s // Total time: 2.8811 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X