Πώς να περιποιηθείς τα πέλματά σου μετά το καλοκαίρι; 


Πώς να περιποιηθείς τα πέλματά σου μετά το καλοκαίρι; 

Οι συμβουλές που πρέπει να γνωρίζεις.

Το κεφάλαιο «περιποίηση άκρων» είναι τεράστιο και δεν αφορά μόνο τα άνω άκρα και το μανικιούρ μας, αλλά και τα πέλματα, τις φτέρνες και το πεντικιούρ. Με λίγα λόγια, οφείλουμε να δίνουμε την ίδια σημασία στα πέλματά μας συνολικά, όπως ακριβώς κάνουμε και με τo mani-pedi, εάν θέλουμε η επιδερμίδα και τα νύχια μας να είναι υγιή και δυνατά. Το παραπάνω ισχύει ακόμα περισσότερο την περίοδο μετά τις διακοπές, που πιθανόν να έχουν ταλαιπωρηθεί λίγο πιο πολύ από το θαλασσινό νερό, την άμμο ή τις πέτρες στην παραλία, την έκθεση στον ήλιο. Εξάλλου, δεν είναι μόνο η επιδερμίδα του σώματος και του προσώπου που χρειάζεται φροντίδα αλλά και προστασία γενικότερα: το ίδιο ισχύει και για τα κάτω άκρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτυχώς, η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσεις για πιο λεία, μεταξένια πέλματα δεν είναι μεγάλη ούτε δύσκολη. Χρειάζεται ωστόσο μια εντατική επανάληψη, ιδανικά 1 φορά την εβδομάδα, λίγο πριν κοιμηθείς.

Όλα όσα πρέπει να κάνεις:

#1. Αρχικά, βούτηξε τα πόδια σου σε μια λεκάνη με χλιαρό ή ζεστό νερό (ανάλογα τις προτιμήσεις), γεμάτη με άλατα μπάνιου που θα ενυδατώσουν και θα αναζωογονήσουν το δέρμα ενώ παράλληλα θα το αρωματίσουν διακριτικά. Μείνε έτσι για όσο το χρειάζεσαι και ιδανικά, πριν μουλιάσουν (πολύ) τα πόδια σου. 

#2. Συνέχισε με απολέπιση χρησιμοποιώντας την ειδική ράσπα περιποίησης ποδιών, τρίβοντας με μέτρια δύναμη τις φτέρνες σου. Δεν χρειάζεται να βάλεις κάποιο scrub αφού η ράσπα κάνει τέλεια δουλειά και μόνη της, ενώ υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού αν συνδυάσεις ράσπα και scrub (μαζί με έντονη πίεση στο τρίψιμο). 

#3. Ενυδάτωσε βαθιά το δέρμα με την αγαπημένη σου ενυδατική ή balm σώματος. Οποιοδήποτε ενυδατικό προϊόν για το σώμα είναι εντάξει, όμως αν έχεις κάποια ειδική κρέμα για τα πόδια, ακόμα καλύτερα. 

#4. Τέλος, εφάρμοσε πάνω από την ενυδατική σου μικρή ποσότητα βαζελίνης, η οποία θα “κλειδώσει” την υγρασία που έχεις δημιουργήσει με την ενυδατική. Επιπλέον, αν φορέσεις βαμβακερές κάλτσες και μείνεις έτσι για λίγες ώρες, τα προϊόντα που έχεις βάλει θα απορροφηθούν ακόμα καλύτερα από την επιδερμίδα σου, η οποία θα γίνει σούπερ απαλή και λεία.

Μερικά ακόμα tips της beauty editor:

#1. Δώσε σημασία στο πεντικιούρ, και μην επενδύεις μόνο στο μανικιούρ. Τα νύχια των ποδιών μας χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη περιποίηση από αυτά των χεριών, κι αυτό γιατί ασφυκτιούν για μήνες μέσα σε κλειστά, πολλές φορές άβολα, παπούτσια. Αποτέλεσμα αυτού είναι συχνά η αποκόλληση νυχιών ή ακόμα και διάφορες μολύνσεις (πχ μύκητες), που δεν θα χαλάσουν μόνο την εμφάνιση των νυχιών σου αλλά και τη διάθεσή σου. Οι μυκητιάσεις είναι δύσκολο να φύγουν (θέλουν θεραπεία με φάρμακα για αρκετούς μήνες), ενώ κάνουν τα νύχια να φαίνονται απεριποίητα. Όσο για τις αποκολλήσεις, αν βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να το πάθεις, είναι πιθανό μέχρι και να πρέπει να αφαιρέσεις ολόκληρο το νύχι για να το βοηθήσεις να μεγαλώσει σωστά.

Τι να κάνεις: Επένδυσε στο θεραπευτικό πεντικιούρ από εξειδικευμένη expert (ιδανικά μανικιουρίστ με γνώσεις ποδολογίας) το οποίο θα επαναλαμβάνεις σίγουρα μια φορά το μήνα, ακόμα και τον χειμώνα. Το χρώμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά η σωστή περιποίηση είναι. Το θεραπευτικό πεντικιούρ θα σε σώσει από μελλοντικά προβλήματα και σίγουρα δεν γίνεται αποκλειστικά και μόνο για λόγους αισθητικής.

#2. Αν παρ’ όλα αυτά νιώθεις ότι έχεις κολλήσει μύκητα σε νύχι, και δεν μπορείς να επισκεφτείς δερματολόγο για καλλιέργεια, μπορείς να κάνεις το εξής. Αρχικά, θα το καταλάβεις από την αλλαγή στο χρώμα του νυχιού εσωτερικά, που αποκτά μια σκούρα μπλε ή πράσινη απόχρωση, ενδεχομένως και κίτρινη, αλλά και μια πολύ χαρακτηριστική μυρωδιά ψαριού. Εσύ αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι ότι πρέπει να στεγνώνεις πολύ καλά τα πόδια σου μετά το ντους ή το μπάνιο στη θάλασσα, μην αφήνοντας καθόλου υγρασία ανάμεσα στα δάχτυλα, αλλά και να αποφεύγεις να φοράς κλειστά παπούτσια (ιδίως αν είναι πολύ σφιχτά). 

Πηγή: shape.gr
 
 

Tags πελματα, περιποιηση, ομορφια, beauty


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6965 s (240 Queries.) // Parse time: 0.3840 s // Total time: 3.0805 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X