Smooth legs: Πώς θα αποκτήσεις απαλά πόδια μετά το ξύρισμα


Smooth legs: Πώς θα αποκτήσεις απαλά πόδια μετά το ξύρισμα

6 βήματα για το σωστό ξύρισμα και για μεταξένια επιδερμίδα

Φαγούρα, ερεθισμοί και κοκκινίλες, σπυράκια μετά το ξύρισμα, όλα τα παραπάνω είναι μέσα στο παιχνίδι όταν επιλέγουμε τη συγκεκριμένη μέθοδο αποτρίχωσης για τα πόδια (ή το μπικίνι, τις μασχάλες, τα χέρια) – και είναι απολύτως φυσιολογικό. Όσο πιο ευαίσθητο το δέρμα σου δε, τόσο το…χειρότερο. Το φαινόμενο των “strawberry legs“ δε, τα πολύ μικροσκοπικά κόκκινα σπυράκια με τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα και δημιουργούν την όψη που έχει η φράουλα (εξ ου και η ονομασία), είναι πιο συχνό απ᾽όσο νόμιζες, αφού δημιουργείται σχεδόν σε όλες μας, ανεξαρτήτως ευαισθησίας δέρματος. Οι δερματολόγοι το ονομάζουν θυλακίτιδα και πρόκειται για μια “πάθηση” που αν δεν προσέξεις και δεν προλάβεις εγκαίρως, ενδέχεται να οδηγήσει σε μόλυνση και σε μεγάλα σπυράκια που θα χρειαστούν θεραπεία για να φύγουν.

Πώς μπορώ να προλάβω τα “strawberry legs“;

Η πρώτη απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου, ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος να κρίνει το πρόβλημα και να σε συμβουλεύσει σχετικά, ιδίως αν τα σπυράκια που εμφανίζεις δεν είναι μικροσκοπικά και επιμένουν για καιρό. Αν τώρα αντιμετωπίζεις ήπια θυλακίτιδα μπορείς να την αντιμετωπίσεις (ή και να αποτρέψεις την εμφάνισή της εξαρχής) με απολέπιση και βαθιά ενυδάτωση. Η απολέπιση (φυσική ή χημική), με scrub σώματος ή με κάποια λοσιόν που περιέχει οξέα (AHAs/BHAs) θα βοηθήσει να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και να καθαρίσουν οι πόροι από το σμήγμα, τους ρύπους και άλλα υπολείμματα σαπουνιών και προϊόντων που φράσσουν τους πόρους.

Editor‘s tip: Προτίμησε την απολέπιση με λοσιόν που περιέχουν AHAs ή BHAs αν θεωρείς ότι το “τρίψιμο” με το κλασικό scrub με τους κόκκους θα ερεθίσει περισσότερο την ήδη ερεθισμένη/κοκκινισμένη επιδερμίδα σου ή αν νιώθεις ότι το δέρμα σου δεν αντέχει τη φυσική απολέπιση. Σε κάθε περίπτωση, προτίμησε να κάνεις απολέπιση μια μέρα πριν το ξύρισμα και όχι την ίδια μέρα, για να του δώσεις χρόνο να ηρεμήσει. Έτσι κι αλλιώς, το ξύρισμα αποτελεί από μόνο του μέθοδο απολέπισης που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος.

Όσον αφορά την ενυδάτωση, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην αντιμετώπιση της θυλακίτιδας όσο και στην πρόληψή της, ενώ είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις μεταξένιο δέρμα.

Αναλυτικότερα η σειρά των βημάτων για σωστό ξύρισμα και για μεταξένια επιδερμίδα:

#1. Απολέπιση όπως είπαμε παραπάνω.

#2. Χρήση ενός shaving gel (οπωσδήποτε) καθώς θα βοηθήσει την ομαλότερη ολίσθηση του ξυραφιού και θα αποτρέψει τους ερεθισμούς.

#3. Προτίμησε ξυραφάκια με πάνω από 2 λεπίδες και αυτά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για γυναίκες – με λίγα λόγια, άσε στην άκρη τα ξυραφάκια του φίλου σου με τη μια λεπίδα καθώς δημιουργούν ευκολότερα ερεθισμούς και κοψίματα.

#4. Ξύρισε τις τρίχες προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που μεγαλώνουν – με εξαιρετική προσοχή ωστόσο, καθώς το ξύρισμα σε αυτή την περίπτωση είναι πιο βαθύ και ενδέχεται να προκαλέσεις κοψίματα αν το κάνεις γρήγορα ή με δύναμη.

#5. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό – και γενικά, προτίμησε η όλη διαδικασία να λάβει χώρα μετά το ντουζ, που θα έχει μαλακώσει το δέρμα από τους υδρατμούς και το ζεστό νερό.

#6. Άπλωσε την ενυδατική κρέμα ή το λάδι της επιλογής σου. Προτείνουμε λάδι σώματος καθώς εκτός από ενυδάτωση, θα χαρίσει και λάμψη στα πόδια.

 

Πηγή: missbloom.gr

Tags strawberry legs, smooth legs, beauty, ομορφια, λεια ποδια, μεταξενια επιδερμιδα,


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 2.6954 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2687 s // Total time: 2.9641 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X