Βασιλική Χαρίτωνος: Η απόφαση να μιλήσει ανοιχτά για την αναπηρία της [βίντεο]


Βασιλική Χαρίτωνος: Η απόφαση να μιλήσει ανοιχτά για την αναπηρία της [βίντεο]

Ο σύντροφός της εξομολογείται ποια ήταν η αντίδρασή του όταν τον ενημέρωσε για την πάθησή της.  

Η Βασιλική Χαρίτωνος, μία από τις πιο ταλαντούχες σχεδιάστριες της νέας γενιάς στο νησί μας, συμμετείχε στο podcast του Tim Hollenback μαζί με τον σύντροφό της Robert

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βασιλική αναφέρθηκε στην εμπειρία της με τη μυϊκή δυστροφία, η διάγνωση της οποίας ήρθε αρκετά νωρίς στη ζωή της, για την ενασχόλησή της με τη μόδα, την απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά για την πάθησή της πριν από τρία χρόνια καθώς επίσης και για τη σχέση της ως μία γυναίκα με αναπηρία. 

Η νεαρή σχεδιάστρια, εξομολογήθηκε ότι έκρυβε για χρόνια την αναπηρία της, μέχρι που πήρε μέσα σε ένα 24ωρο την απόφαση να μιλήσει ανοιχτά για αυτήν σε συνέντευξή της: «Ένιωσα ότι ήμουν ελεύθερη για πρώτη φορά. Μπορούσα να βγω έξω, οι άνθρωποι θα με έβλεπαν επίμονα όπως πριν και ήμουν εντάξει με αυτό […] ήταν μία ανακούφιση για εμένα, που τα άλλαξε όλα. Η ψυχική μου υγεία, πώς αντιμετώπιζα άλλα θέματα στη ζωή μου, τους ανθρώπους, τις σχέσεις μου […] Η ανταπόκριση ήταν πραγματικά πολύ θετική, ακόμα κι από ανθρώπους που δεν είχα μιλήσει ξανά».

Ο σύντροφος της Βασιλικής, συμπληρώνει: «Οι περισσότεροι ήταν εντυπωσιασμένοι για το πώς η Βασιλική κατάφερε να το κρύψει τόσο πολύ. Βγαίναμε έξω με φίλους και έκανε προσπάθεια να το κρύψει. Πηγαίναμε πρώτοι και φεύγαμε τελευταίοι. Απέφευγε να κάνει μη απαραίτητες κινήσεις. Οι άνθρωποι ήταν χαρούμενοι όταν το έμαθαν. Ήταν πολύ ενδιαφέρον που ήθελαν να βοηθήσουν. Έκανε πλέον νόημα που δεν πηγαίναμε σε συγκεκριμένους χώρους με σκαλιά ή χωρίς προσβασιμότητα. Είναι ωραίο που μετά προσπάθησαν να προσαρμοστούν». 

Όσον αφορά στη σχέση τους, ανέφερε: «Όταν η Βασιλική μου το ανακοίνωσε για πρώτη φορά, η πρώτη μου σκέψη ήταν “τι είναι αυτό;” Είχα πολύ επιφανειακή γνώση για το τι είναι. Ζήτησα να μου το αναλύσει, τι ακριβώς ήταν. Και το ίδιο ίσχυσε για φίλους και οικογένεια […] Κάποιοι άνθρωποι ζουν σε μία φούσκα και είναι καλό να γνωρίζουν τι άλλο υπάρχει εκεί έξω. Είναι καλό να βοηθάς στην ενημέρωση». Δείτε το σχετικό βίντεο πιο κάτω: 


 

Tags βασιλικη χαριτωνος, robert


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0434 s (12 Queries.) // Parse time: 0.0145 s // Total time: 0.0579 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X